KONYA / SELÇUKLU - Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçe

O K U L U M U Z U N   T A R İ H Ç E S i

Okulumuzun yapımı devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilebilir. Okulumuzun arsası 15.000 m2 olup Hocacihanlı hayırsever bir aile tarafından Hocacihan İlim Yayma Derneği'ne bağışlanmıştır.  " Hocacihan İlim Yayma Derneği" ne ait olan binamız 1500 m2 inşaat alanı üzerine yapılmış olup 3200 m2 kullanım alanına sahiptir.

1995–1996 Öğretim yılında Konya İmam Hatip Lisesi bünyesinde  "Hocacihan Şubesi " olarak eğitim ve öğretime başlayan okulumuz, 1996–1997 öğretim yılında müstakil hale gelerek  "Selçuklu İmam Hatip Lisesi"  adını almış,  2009-2010 Eğitim Öğretim yılında ise, bugünkü adı olan "Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi "ne dönüşmüştür.

Okulumuz, gerek öğrenci sayısı ve gerekse öğretmen sayısı itibariyle Selçuklu ilçesinin büyük okulları arasındadır.. Ulaşımının rahat ve kolay olduğu okulumuzun şehir merkezinden uzak olması bize ciddi avantajlar sunmaktadır. Bu sayede hem öğrencilerimizin kontrolü ve okula devamları daha kolay sağlanmakta hem de kış aylarında hava kirliliğinin çok yoğun yaşandığı ilimizde öğrencilerimize daha temiz bir atmosfer sunmaktadır.

2009-2010 Eğitim öğretim yılından itibaren yoğun öğrenci talebi ile karşılaşan okulumuzda halkın talebini karşılayabilmek için ikili öğretime geçilmiş, bu durum yeni hizmet binasının tamamlanarak hizmete girmesine kadar (Kasım 2012) devam etmiş, bu tarihten sonra normal öğretime ancak geçilebilmiştir.

2014-2015 Eğitim öğretim yılına kadar karma eğitim veren okulumuz, bu yıldan sonra erkek lisesi olmuştur. 2019-2020 Eğitim öğretim yılında ise Hocacihan İHO'yu bünyesine taşıyan okulumuz artık 8 yıl eğitim veren 55 derslikli bir okul olarak eğitime devam etmektedir.

Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 27.02.2024 15:10 - Görüntülenme: 4191